Mumóka's

Drámai bronzos smink

Sziasztok Drágáim!

Úgy döntöttem, újrélesztem a blogot… Először is egy how to sminktutorialt hoztam Nektek. 🙂

Lássuk, hogyan készült…

Először is, a NutraEffects micellás arctisztító vízzel lemostam az arcom, majd bekentem az Anew Vitale nappali krémemmel (imádom az illatát!). Majd jöhetett a Luxe ásványi anyagos alapozó.

Itt az arcom jobb fele van csak lealapozva, hogy lássátok a különbséget

Itt az arcom jobb fele van csak lealapozva, hogy lássátok a különbséget

Majd a Mocha Latte 4-es szemhéjpúderemből kiválasztottam egy középtónust.

Ezt felkentem egy pufi szemfesték ecsettel az egész szemhéjamra a szemöldök alatti részt kihagyva. Ezzel az árnyalattal töltöttem fel a szemöldököm is.

Majd a legsötétebb árnyalattal kontúroztam a szemöldököm. A legvilágosabb árnyalatot használtam a belső szemzugom és a szemöldökcsontom hangsúlyozására,

Ezután még mindig a dundi sminkecsetet használva a mélyítővonalamba és fölé felkentem a legsötétebb árnyalatot, és körkörös mozdulatokkal satíroztam el, majd előkerült a ferde ecset, és megrajzoltam a smink ékszerének számító farkincát, úgy, hogy túlnyúljon a szemöldökömön. Arra vigyázz ebben az esetben, hogy semmiképp ne érjen össze a szemöldököddel a vonal, és mindenképp maradjon köztük egy egészséges 2-3 milis távolság! 🙂 (Az alábbi képen ez nem látszik, de hidd el, nem érnek össze. 😉 )

Majd a ferde ecsettel felvittem a színt az alsó szempillasoromra is, eképpen:

Itt került elő a vízálló szemhéjgél, ami a márciusi katalógusban már Mark-ként fut. 😉 Ami egyébként csodálatos, órákig megmarad a fénye, nem csomósodik, nem  folyik le, és nem gyülik össze a ráncokban, fantasztikusan könnyű viselet, egyszerűen imádom!

Csak az ujjbegyemmel vittem fel, ügyelve arra, hogy középtájon kicsit több legyen, hiszen ez a módszer megnyitja a tekintetet.

Ezt követte a True szemceruza, amivel kihúztam a vízvonalamat is (ha kicsi a szemed, és nem vagy biztos magadban, inkább ne tedd, viszont alább a tus megnagyítja azt, így aggodalomra semmi ok). Majd vékonyan kontúroztam vele a szemem külső zugát csak a pupilla vonaláig.

Ezt az követte, hogy húztam a barna farincával párhuzamos vonalat, majd elsatíroztam az egész szemceruzás mázolmányt a ferde ecsetemmel, majd a két farkincám közé visszatértem a krémgél állagú szemhéjfestékkel egy pincuri ecsettel. 🙂 Ügyelj arra, hogy az alsó  vonalad ne legyen hosszabb a felsőnél!

Ezután következhetett a drámai tusvonal! Ezen hatás elérése érdekében ezt úgy kell elkészíteni, hogy a faroktól számított alsó része vastagabb legyen, és a leghegyesebb része kissé lefelé kunkorodjon ha lefelé nézel. Várj… a kép hátha segít:

Én a még extravagánsabb kinézet elérése érdekében meghúztam a belső szemzugomnál is. Ha közel ülő szemeid vannak, inkább hagyd ki ezt a lépést, mert optikailag még közelebb hozza a szemeket egymáshoz. Csak a belső sarokba húztam, majd a vízvonalam formáját követve csináltam belőle egy kis háromszöget.

Majd jöhetett a rúzs. A kontúrceruza vonalait elsatíroztam egy száraz, tiszta rúzsecsettel, és végül felkentem rá a True Supreme Revialising Raspberry ajakrúzsát.

Ha így kontúrozol, optikailag megnövelheted a szádat

Ezt követően az egész művet megkoronáztam egy hosszabbító szempillaspirállal, pirosítóval, és mindezt a 2in1 sminkfixáló sprayjel. Ez lett belőle: 

 

Remélem, tetszett és inspirált ez az ötlet, oszd meg, és szeresd! <3

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!