Mumóka's

Egy ősi terhességi teszt! Meg fogsz lepődni!

Sokféle módszer van ma már a terhesség megállapítására, kiderülhet vérből és vizeletből, mindkét esetben egy terhességi hormon, a hCG (human gonadotropin hormon) esetleges jelenlétét vizsgálják. Rejtély, mi vezetett az alapötlethez, miszerint a vizeletből megállapítható, hogy várandósak vagyunk-e, de már az ókori Egyiptomban is ismerték ezt a tényt!

0

Négyezer évvel ezelőtt az asszonyok úgy állapíthatták meg terhességük tényét, hogy búzát ültettek két kisebb edénybe, vagy szereztek 1-1 zsákkal. Az egyiket lepisilték, míg a másikat sima vízzel öntözték. Ha a levizelt búza gyorsabban fejlődött, biztosra vehették, hogy állapotosak.

Ám volt egy másik, nagyon hasonló módszer is, amivel a születendő gyermek nemét is ki vélték deríteni. Ebben az esetben  egy zsák búzát, és egy zsák árpát vettek magukhoz, és mind a kettőre rápisiltek. Ha az árpa indult hamarabb növekedésnek, az fiú gyermek érkeztét vetítette előre, míg ha a búza sarjadt ki hamarabb, az kislány gyermeket sejtetett. Ha egyik gabona sem indult fejlődésnek, az asszony vélhetőleg nem volt terhes.

31_Loomis_pregnancy_photography

1963-ban kutatók ismét tesztelték az ókori teóriát, és érdekes módon azt tapasztalták, hogy a terhesek 70 %-ánál a vizelet valóban beindította a gabonák fejlődését. Érdekes, nem? : )

A képek forrásai: 1 2

Ha tetszett, oszd meg barátaiddal is!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!