Mumóka's

Sminktippek a haj- és szemszínedhez

Sminkelésnél legcélszerűbb, ha hajunk és szemünk színét vesszük alapul. Összeállítottam Nektek a négy alap hajszínhez (szőke, barna, fekete, vörös) és a három alap szemszínhez (barna, kék, zöld) illő sminktippet. Igyekeztem úgy válogatni a színeket, hogy legyen variálási lehetőség, és az alap testi adottságok árnyalataihoz is megfelelő legyen.

Nagyjából így fog kinézni a dolog (bal felső saroktól):

magyarázat

 

A bal felső sarokban minden szettnél van egy virág, ami a hajszínt hivatott illusztrálni, vagy pedig azt, hogy milyen színhalmazban érdemes gondolkodni. Mellette olyan színű szemhéjfesték és rúzs, ami biztos jól áll, legyen bármilyen színű is a szemed. (A szemhéjfesték mindenütt ugyanaz, hiszen a füstös smink mindenkinek jól áll 🙂 ) Az első oszlopban találhatóak a szemszínt mutató képek, a másodikban a nyilak után a szemhéjfestékek, amelyeket legjobb belátásom szerint válogattam össze. A szemhéjfestékek képei felett egy-egy rúzsfolt van, ami olyan színű, mint a kiválasztott rúzs. Utána a pirosító/bronzosító, majd egy körömlakk következik, a jobb felső sarokban pedig egy mini divattipp. Remélem, elégedettek lesztek a végeredménnyel! 🙂

Ha szőke vagy:

 

Sminktippek szőke hajhoz

A szőkék nagyon bájosak alapvetően, ősziesek, ringó búzakalász, cseppenő méz színűek.
Ha kék a szemed (nekem erről a kombinációról mindig valami ártatlan kislány ugrik be, ezért elnézést kérek az érintettektől) válassz merész, pasztell színeket. Kék, lila, narancssárga, satöbbi, ez már csak a hangulatodon, és az ízléseden múlik. Rúzs terén én egy szexi vöröses árnyalatot választottam, a kislányosságot ellensúlyozandó. Körömlakk esetén a kék tuti nyerő!
Ha zöld szemű vagy, válassz meleg színeket. Egy kis bordó, a lila pirosas árnyalatai, hamvas szürkék biztosan jól fognak állni. Pirosító terén inkább bronzosabb, barackos árnyalatokat válassz, füstös sminkhez ne túl feltűnő rúzst! A körömlakknál ugyanaz a helyzet, mint a szemhéjpúdernél.
Barna szemhez igazából bármit választhatsz, rózsaszínek, barackok és kékek is jól fognak állni, ha nem túl világos a bőröd. Egy barnás árnyalatú rúzs és egy sötétebb, bordós arcpír, vagy bronzer tökéletes választás a számodra! A körömlakkot illetően ugyancsak egy pasztell rózsaszínt tudok elképzelni. 🙂
Öltözködésben részesítsd előnyben a barna valamelyik árnyalatát!

U.I.: Ha nagyon világos a bőröd, mindenképpen bánj óvatosan a pasztell színekkel! Várd meg inkább, míg szép, napbarnított leszel!

Ha barna vagy:

 

Sminktippek barnáknak

A barna haj gyönyörű, a természetben  -és sajnos az utcán is- leggyakrabban előforduló szín. Végül is, ha belegondolsz, a barna nagyon szexi. A föld, az éltető erő színe.
Ha kék a szemed válassz hozzá nude árnyalatokat, ezekhez nyugodtan választhatsz élénk színű rúzst, és csillámos körömlakkot! Pirosító terén válassz barnás-rózsaszínes árnyalatokat!
Ha zöld szemű vagy, választhatsz fémes, ezüstös kékeket, ehhez halvány rúzst és arcpírt, és vagány sötétzöld körömlakkot!
Amennyiben a szemed barna, a füstös smink, bronzer és vörös rúzs, bordó körömlakkal őrjítően szexi hatást kelt. Gondolj csak Keira Knightley-ra, vagy Emma Watsinra….
Öltözködés terén használj meleg árnyalatokat, de a barnákat kerüld, főleg az arcod közelében!

Ha vörös vagy:

 

Sminktippek vörös hajhoz

Na, hát igen, “a kedvencem a bűnök közül”… (Valami vörös-haj-fétisem van, vagy nem tudom… Lehet, hogy ez már nem egészséges? ) A vörös a tűz, az energia, így az átalakulás, megújulás színe.
Ha kék szemed van, válassz rózsaszínes-lilás árnyalatokat, rózsaszín vagy barack pirosítóval, élénk rúzzsal, és a szeméjpúderrel harmonizáló körömlakkal, Te démon, te….!!! Mint Christina Hendricks.
Ha a szemed zöld, nyugodtan használhatsz kékeket (vagy zöldeket, mint a Paramore-os Heyley Williams) Barackos, korallos pirosítók nagyon jól fognak állni, de ezesetben használj vagy ugyanolyan színű, vagy halvány rúzst!
Ha barna szemű vagy, nagyon jól fognak állni a nude színek, egy kis élénk kékkel megspékelve. Használj korall színű rúzst, és körömlakkot!
Öltözködésnél válassz zöld ruhákat, és kiegészítőket, vörös hajjal baromi jól mutatnak!

U.I.: A korall színű rúzzsal gondok akadhatnak, ha fehér bőrű vagy! Mindig próbáld ki először, hogy mutat rajtad! Esetleg válassz sötétebb színt!

Ha fekete vagy:

 

Sminktippek fekete hajúaknak

A fekete kimondottan az egzotikum, az ébenfa, a luxus színe. Világos szemmel párosítva pedig globális szexepil
Ha kék szemed van, bátran használj élénk, színes sminket! Rúzsnak válassz sötét rózsaszínt, és ezzel harmonizáló pirosítót! Körömlakknak bármilyet választhatsz, hisz a feketéhez minden illik lsd. Amy Lee, Megan Fox, vagy Andy Biersack (bár ő a hímnemet képviseli, mégsem tagadhatja, hogy erősssen kötődik a smink témához…és valószínű, hogy ezért a megjegyzézemért most ezt kapnám), én neonszíneket választottam!
Ha zöld a szemed válassz aranyat, kékeket, nem feltűnő rúzst, rózsaszín pirosítót!
Ha barna szemed van, válassz meleg, lilás árnyalatokat, nude színeket. Használhatsz söétebb pirosítót és rúzst is!
Az öltözködésben pedig bátran vállalj be élénk színeket, hogy kontrasztosítsd a megjelenésed!

U.I.: Az élénk színű sminkkel óvatosan bánj, mindig próbáld ki otthon először, így nem érhet meglepetés! 🙂

Ha tetszett, oszd meg barátnőiddel is!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!